Info

HÖSTENS STÄDVECKA 2019

Höstens städvecka är 14-20 oktober, V.43

För er som vill börja tidigt i veckan så kommer det att finnas 2 Containrar utställda från tisdag 15 oktober.

Inga hela eller halva träd får läggas i containern. De måste skäras ner till småbitar. Vi får betala extra annars-

Det som ska göras är att vi tillsammans ska snygga till på våra gemensamma områden bland buskar och grönytor inom era respektive städområden.

Om ni är osäkra på vad som ingår i ert städområde så kan ni höra med era grannar eller så hitta en förteckning på de olika områdena på vår hemsida, www.stämpelgatan.se Skötselområden

Lördagen den 19 oktober

Då kommer det att serveras lite fika i kvartersgården. Serveringen kommer att vara öppen mellan klockan 11-12 för de som så önskar.

Garageportbyte

Motorerna på garageportarna kommer att monteras mån-fre v.42. Det innebär följande arbetsdatum:

Område 1 . Mån 14/10

Område 2 . Ons 16/10

Område 3. Tor 17/10

Område 4. Fre 18/10

OBS: Detta är ungefärliga datum så se till att vara lite uppmärksam på hur det går med monteringen.

Viktigt: skenorna får inte fettas in eller smörjas med andra medel. De ska hållas rena bara. Silikonspray ska användas bara på hjulen samt kan man ha i 5/ 56 i de två små hålen. Räcker att göra en gång per år tidigast nästa höst och gärna i samband med städdagen. Alltså inget fett eller smörjmedel på eller i skenorna.

OBS: Upptäcks det felaktigheter eller avvikelser med de nyinstallerade portarna så kontakta Stefan Jarmander (stefan.jarmander@live.se) som gör en sammanställning inför slutbesiktningen. Detta för att dessa felaktigheter ska åtgärdas så snabbt som möjligt. 

Handtag sitter längst ner till vänster på portarna. När ni ska dra ner porten drar ni först i dem en liten bit sedan tar ni tag i låskolven på utsidan och drar försiktigt ner porten.

Till er som installerar motordrift: Till garageporten medföljer en fjärrkontroll samt kort information om frikoppling och liknande. Dessa placeras i er brevlåda när installationen är klar. Skulle man vilja ha ytterligare en fjärrkontroll kan man kontakta Martin Lindqvist på Garageportexperten tel.019-10 24 22 och beställa den via honom. En extra fjärrkontroll kostar 500kr.

 

OBS!

Då de befintliga låskolvarna flyttas över till de nya portarna så är det viktigt att om man har en låskolv som inte fungerar att man kommunicerar detta med styrelsen. Maila då till stefan.jarmander@live.se så får vi försöka lösa det när alla portar är installerade.

Nycklar upphittade i kvartersgården. Återfås mot en beskrivning.Kontakta  Bo Johansson Kassör

Ny kvartersgårdsansvarig från 1 juni är Sunil Khosla.

För uthyrning av kvartersgården kan ni kontakta  Sunil Khosla mobil. 073-7287711  Stämpelgatan 54
Vi tackar André Hellström för den tid och arbete han lagt ner och  som  nu avgår som kvartersgårdsansvarig

En värdefull kraft i samfälligheten. Björn Hagel byter garagebelysningen. En man med ett stort hjärta som alltid hjälper till för att hålla nere kostnaderna för oss boende i samfälligheten. Fler av den kalibern behövs. 
Tack Johan Boo som ombesörjer att blommor sätts ut utanför kvartersgården. Tack Sandor Török som ser till  att vi har bensin till gräsklipparna samt servar dem så att de fungerar.

2. Belysning

Vi har precis fått en sändning lampor och kommer att byta efter hand. Om någon har en lampa i sin närhet som inte fungerar, vill få den fixad snabbt och känner att ni har tid att byta går det bra att höra av sig till någon styrelsen så kan ni få en ny glödlampa att skruva i. Det är enkelt att göra, det är bara att skruva i som en vanlig lampa.
Nedan kan ni se hur det går till. Bild 1.Res stabil stege. 2 Skruva ur tre insektskruvar. 3 Lyft av takkronan.
4. Skruva ur och sätt i ny glödlampa